"Loading..."

Kapteenin lokikirja

image

Lakki, Päästä!!! Lakki, Toisen, Päähän!!!

Päätin, etten kirjoita mitään maailman epäkohtiin liittyvää koska kyseessä on hyvän mielen laulu. Sanottakoon vain sen verran, että kaikkien maailman päättäjien ja kansalaisten tulisi vaihtaa lakkinsa jonkun kanssa, joka elää elämäänsä mahdollisimman eri tasolla, niin aatteiden kuin vaatteiden puolesta.

Samalla jokainen meistä voisi kaataa hieman multaa omaan lakkiinsa, jotta haistaisimme kuinka huumaavalta meidät kaikki ravitseva katoava maa tuoksuu.

Se siitä. 

Taas, miltei vuoden tauon jälkeen, olen julkaissut laulun. 

Ja koska en halua puida tämän laulun yhteydessä sen enempää maailman tilaa tai poliitikkojen veroparatiiseja, niin kerron pari sanaa laulun synnystä.

Laulu sai alkunsa parhaan lapsuudenystäväni silloisen Vaasankadulla sijaitsevan keittiö/olohuoneen lattialla juuri ennen reppureissuun lähtöä vuonna 2014.

Tämä laulu on poikkeus levyn muihin lauluihin verraten siinä, että tämä sai alkusysäyksen jälkeen muhia hetken, jonka jälkeen loputkin sanat ja melodiat ilmaantuivat. Lasken tämän kuitenkin intuitiivisen lauluntekemisen ja ”hetken laulu” piiriin, koska kappaleessa ei ole laskelmoitu mitään, ei hittiä, ei hashtageja. Laulu päätyi näin ollen tietenkin Intuitiö-albumille ajatuksensa ja tekotapansa puolesta. 

Ainiin…mainittakoon samalla, että ensimmäisen ja viimeisen Kapteeni Puttonen nimellä julkaistavan albumini nimi tulee siis olemaan ”Intuitiö”. (suom. ”Itiöön”)

Vuoden 2015 keväällä sain kunnian soittaa Lakki-laulun pohjat upeiden ystävieni kanssa mökissä, jossa tuolloin asuin. Elias ja Tanna tulivat saunomaan ja samalla auttamaan miestä mökissä, ja loivat vuosien yhteisen soittotaipaleen pohjalta maagisen grooven kaiken tulevan taustalle. 

Tämän jälkeen otin yhteyttä Camillaan, yhteen lahjakkaimmista viulisteista joita olen koskaan tavannut. Hänkin lupasi auttaa. Kävin hänen luonaan kaffilla, ja nauhoitimme samalla hänen olohuoneessaan muutamiin lauluihini mitä lumoavinta viulun sointia.

Kesän 2015 aikana mökillä saunomassa vieraili myös Tero, joka parin kuuntelukerran jälkeen loihti sielustaan nauhalle silkkaa taikaa. 

Tero loihti laulun aivan uusille leveleille sävellettyään kertosäkeeseen upean sottiisin, joka ensi kerran kuultuani meinasi räjäyttää kaikki soluni upeudellaan! 

Tai siis räjäyttikin!

Kaiken lisäksi tämä maaginen sävellystyö tapahtui suoraan silmieni edessä olohuoneessani nauhotustilanteessa. Koen edelleen täysin samaa puhdasta iloa kuin tuona kesäisenä nauhotuspäivänä kun kuulen kyseisen ”Korvamadon sottiisin” soivan Teron toimesta aina silloin tällöin kun tiemme kohtaavat!

Kappale heräsi eloon, ja elää vahvasti minussa koko lopun elämääni näiden kohtaamisten jälkeen!

”Lakki” on toiseksi viimeinen sinkku ennen koko albumin julkaisua. Tämä vuonna 2015 nauhoitettu ja suurimmalta osin kuvattu kokonaisuus on ollut itselle pieni aikamatka menneisyyteen, nyt kun sain vihdoin parsittua videon kasaan. 

Mietin pitkään saatanko kappaletta Intuitiö-albumille laisinkaan, mutta tulin siihen tulokseen että pakko Intuitiöllä on olla yksi positiivinen hyvän mielen ralli!

Toinen erittäin tärkeä syy julkaista kyseinen teos on videolla esiintyvät ihanat ystävät! He ovat hyvää hyvyyttään auttaneet minua niin musiikin kuin videonkin kanssa, heittäneet itsensä peliin ja antaneet vielä luvan käyttää kasvojaan tässä kyseisessä liikkuvan kuvan sekamelskassa. 

Kiitos ihanat Esko, Taneli, Tero ja Camilla! Suurin kiitokseni myös rakkaat Kaisa, Sanni, Wilhelm, Etta ja Onna! ❤️ Olette koko jengi mun sydämessä kirkkainta kultaa! ?

 

KIITOS!

 

Rakkautta ja iloa,

Kapteeni Puttonen

Säähavainnot: kaamos ohi, selkeämpi näkyvyys