"Loading..."

Kapteenin lokikirja

Kaiken takana on nainen

Miten asiat mahtaisivatkaan olla, jos prosentuaalisesti päättäjien palleilla ei palleihin osuisikaan pallit, vaan aivan jotkin muut asiat? Tai edes vähän herkistyneemmät pallit?

Nämä kysymykset ovat tulleet mieleeni monesti, ja tulin kirjoittaneeksi siitä jopa laulun vuonna 2016. Synnytin laulun ”Jos Naisil Olis Valta” maaliskuun aurinkoisena päivänä, jolloin satuin analysoimaan herkkyystilaani joka valtasi mieleni sopukat. Koin tuolloin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan olevani enemmän yhtä feminiinisen puoleni kanssa kuin koskaan ennen.

Lauluni sanoma on helposti ymmärrettävissä ja väärinymmärrettävissä(kin). En suinkaan tarkoita naisten vallalla sitä, miten se tuntuu nykypäivänä usein menevän jos johtoportaan päässä on nainen. Eli pääasiassa miesten luomassa ympäristössä toimii nainen joka käyttäytyy ja toteuttaa miesten aikaansaamaa arvomaailmaa. Ei näin.

Vaan mietin sitä usein vieläkin, että miten tämä rakas maapallomme mahtaisi voida jos pyrkisimme aktivoimaan itsessämme enemmän pehmeyttä, kauneutta ja herkkyyttä? Miltei kaikilla ihmisillä nämä puolet kuitenkin jossain sisimmässä ovat. Minunkin miehuuteni on vain kiivaan kromosomikilvan viimeisistä milleistä kiinni. Se, että minä olisin nainen, on niin pienestä kiinni että minun on edes vaikea käsittää sitä.

Minulle itselleni maskuliinisen ja feminiinisen puoleni balanssoituminen on tuonut vain ja ainoastaan hyvää. Se on tuonut minulle tasapainoa. Tasapainoa olla oma itseni, ja löytää itseäni päivä päivältä enemmän.

Muistan vielä hyvin ajan, kun elinympäristön, kasvatuksen, koululaitoksen ja kaiken siihen astisen elämäni matkan takia olin dumpannut herkemmän ja tunneälyllisemmän puoleni melko syvälle sinne minne aurinko ei paista. Muistan myös hyvin miten voin silloin. Aivan päin helvettiä! Ainakin verrattuna siihen, millainen henkinen yleiskuntoni tällä hetkellä on. Nykyään jopa ajoittainen elämästä hullaantuminen on hedelmää siitä, että olen pyrkinyt systemaattisesti tasapainottamaan itsessäni piileviä ja näkyviä puolia. Yksi tärkeimmistä tasapainoiluista tähän astisessa elämässäni on nimenomaan ollut maskuliinisen ja feminiinisen puoleni havainnointi, tarkkailu, kehittäminen ja huomioon ottaminen.

Jännää on myös se, että toteamalla ja hyväksymällä paremmin feminiinisen puoleni, olen tullut vielä selkeämmin sinut maskuliinisuuteni kanssa. Koen olevani nykyään enemmän mies kuin koskaan ennen. Koen olevani selkeästi maskuliinisempi kuin ennen, mutta eri tavalla. Voimakkaamalla tavalla, koska maskuliinisuuttani tukee miltei puolet itseäni täyttävä feminiininen puoli. Olen kokenut tämän pelkästään vahvuutena niin henkisesti kuin fyysisesti.

Olemalla enemmän balanssissa itsensä, oman kylmän ja kuuman puolen, oman kuun ja auringon ja oman mustan ja valkoisen puolensa kanssa, ihminen vahvistuu väistämättä. Elämästä tulee rikkaampaa. Omien puolien balanssointi mahdollistaa myös paremman ymmärryksen siitä, että meidän ihmisten kesken vallitsee paljon eri tasapainotiloja. On mahdollisuus oppia ymmärtämään muitakin sukupuolia kuin valtavirrassa vallitsevat kaksi.

Vaikka itse koen olevani mies, on kokemukseni feminiinisen puoleni lähenemisestä tuonut minulle paljon ymmärrystä esimerkiksi intersukupuolisista ihmisistä. Koen myös ymmärtäväni maailmaa ja maailmankaikkeutta ripauksen paremmin tasapainottamalla oman aurinkoni ja kuuni suhdetta.

Vaikka laulun synnystä on aikaa, on tämä kaikki herättänyt, ja herättää minussa edelleen kysymyksen:

Entä jos valtasuhde olisi toisin?

Entä jos galaktiset vetovoimat ja lihasvoima oliskin jakautunut ihmisrodun kesken päinvastoin?

Ja onkohan balanssi joskus ollut toisin, niin kuin jotkut teoriat yrittävät hieroglyfien perusteella väittää?

Olemmeko kenties kaiken super-sukupuolineutraaliushankkeiden kautta matkalla kohti feminiinisempää ajanjaksoa vai jotain aivan muuta?

Tiedä häntä.

Suomessa ei ainakaan tarvitse lähteä muuttamaan kieltä, koska hän on hän ilman ennakkoasetelmia siitä mitä sisällään kantaa. Tämä olisi mielestäni suotavaa myös kielen ulkopuolella, käytännössä.
Ehkä näin kollektiivisen maskuliinin ja feminiinin balanssi saattaisi löytyä.

Teemmekö sitä juuri nyt, vai sekoilemmeko ainoastaan termeillä jotka esiintyvät tai eivät esiinny liikennemerkeissä ja titteleissä?

Muuttaako terminologian uusiminen maailmaa herkemmäksi ja tunneälyllisemmäksi?

TOIVOTTAVASTI, sillä kaikki keinot ovat ainakin minun mielestäni sallittuja niin kauan kun pelotteet, voima ja raha ovat vallalla olevia arvoja.

Onhan totta, että eläinkunnassa voimakkaat naarat kylläkin saattavat olla hyvinkin dominoivia ja raakoja, mutta mitenköhän on empaattisen ihmisrodun laita jos antaisimme itsellemme mahdollisuuden olla vähemmän kallellaan?

Enemmän keskellä.

Feminiinisessä puolessa on kaikki tarvittava data oman herkkyyden löytämiseen ja kokemiseen.
Oman herkkyyden tiedostaminen ja sen kautta oivaltaminen on mielestäni maapallon ja ihmiskunnan yhteiselon säilymisen kannalta välttämätöntä.

Kestävää kehitystä!

Nähtäväksi jää mihin suuntaan muutos meidät heittelee, mutta näin muutoksen tulvien keskellä toivon kaikille hellyyttä, pehmeyttä, rakkautta ja äidillisiä arvoja toisia kanssakulkijoita kohtaan.
Herkästi ja hellästi,

Kapteeni Puttonen

 

säähavainnot: lempeästi hivelevää tuulta